Vuosi 2018 otti ja antoi

Vuosi lähenee loppuaan ja on ollut taas hienot kaksitoista kuukautta päästessäni ikuistamaan erilaisia ja niin kovin tärkeitä hetkiä. Tiedän, että kuvaushetket ovat olleet teille kuvattavilla erityisiä, ja olenkin äärimmäisen kiitollinen, että olen saanut olla niissä kanssanne mukana kameran kanssa.

Vuosi 2018 oli omassa henkilökohtaisessa elämässäni muutosten vuosi. Heti alkuvuodesta oli edessä kauan odotettu muutto ja olin pitkään haaveillut kerrostaloelämän vaihtumisesta omaan rauhaan ja sitä meidän kodikas rivarikolmio on tarjonnutkin. Olen onnellinen, kun voin jakaa arkea niin kovin tärkeän ihmisen kanssa (kiitos Antti!). Kuitenkin kaiken hyvän ja työkiireen keskellä menetin meidän koko perheelle niin läheisen ja rakkaan henkilön.

Pappa opetti minulle työntekoa ja lujuutta seistä omien mielipiteiden takana. Pappa, joka oli aina kiinnostunut miten yritykselläni menee ja oli aina ollut tietynlainen peruspilari elämässä. Elämä opetti minua hidastamaan. Kesä hujahti vauhdilla kuvaussesongin ollessa kuumimmillaan, mutta syksyn tullen halusin tietoisesti ottaa enemmän aikaa kaikelle muullekin tärkeällä kuin vain työlleni. Työmäärä ei varsinaisesti vähentynyt, mutta se miten oman aikansa suunnittelee ja sitä hallitsee, merkitsee ratkaisevasti. Nautin aamulla kahvin villasukat jalassa ilman kiirettä ja olen kiitollinen, siitä mitä on. Nautin hurjan paljon arjen pienistä hetkistä. En stressaa asioita, joihin en voi vaikuttaa. Teen jotain niille asioille, joihin voin vaikuttaa. Loppu menee omalla painollaan.

Haluan kiittää kaikkia kuvattaviani, jotka olette jälleen tänä vuonna mahdollistaneet, että voin tehdä unelmatyötäni valokuvaaja-yrittäjänä. Jokainen kuvaus on ollut minulle erityinen ja tärkeä.  Vuoteen on mahtunut monet rakkaudentäyteiset häät, joista erityisesti on jäänyt mieleen kauniit puheet. Silloin ovat kaivaneet taskuistaan nenäliinoja niin hääpari, vieraat kuin välillä kuvaajakin. Lapsi- ja perhekuvauksia on ollut ennätysmäärä! On leikitty kukkuuleikkejä metsässä, etsitty kuvausten alussa sitä yhtä ja ainoaa, oikeaa pehmojänistä, sekä halattu kuvausten päätteeksi. Kaikkien koirakuvauksien jälkeen kotitoimistolle palattuani ovat toimistokoirat tutkineet tarkkaan, “Missäs sitä taas on oltu?!”  On ollut arkea ja juhlaa, ihan supermahtavaa!

Kiitos myös kaikille matkassa mukana kulkeneille perheenjäsenille ja ystäville, jotka olette jaksaneet edelleen kannustaa ja tukea tällä toivottavasti pitkällä matkalla, jonka olen valinnut. Papan poismenon jälkeen selailin vanhoja valokuvia. Niiden valokuvien arvo moninkertaistui, eikä niitä voi tulla koskaan mittaamaan rahassa. Niissä valokuvissa elää niin vahvoja ja mieleenpainuvia muistoja. Miten voimakas valokuva voi ollakaan – se herättää meissä niin monenlaisia tunteita ja muistoja, ehkä hetkiä, joita emme ilman kuvamuistoa olisikaan muistaneet. Olen iloinen saadessani ikuistaa hetkiä, joiden arvo vain kasvaa vuosi vuodelta.

Odotan todella innolla uutta vuotta 2019 ja kaikkea, mitä se tulee pitämään sisällään. Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon opinnot ovat jo ihan loppusuoralla, yrityksen kehittämissuunnitelma on valmistunut ja pää on täynnä uusia ideoita! Päätin ensi vuoden teemaksi sanan KASVU – mitä kaikkea se sitten onkaan, niin olen valmis tekemään sen eteen töitä, kehittämään ja kehittymään, kasvamaan. Toivottavasti kuljet matkassani mukana!

 

Onnellista ja unelmien täyttämää Uutta Vuotta 2019!

Kiitollisin mielin ja uutta odottaen,
Valokuvaaja Iita

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.