Pusuja ja 9 muuta syytä, miksi rakastan koirakuvausta

Koirakuvaaja, unelmatyöni.

Olen pienestä saakka saanut elää koirien parissa ja jokainen nelijalkainen ystävä on jättänyt minuun tavalla tai toisella lähtemättömän vaikutuksen. Lapsena keräsin koirapehmoleluja, koiratarroja ja -postikortteja. Tädilläni oli (ja on edelleen) settereitä, joiden hihnan päässä kipitin milloin mitenkin päin menemään. Sitten tuli perheemme ensimmäinen oma koira, 17 vuotta sitten. Kääpiövillakoira Calle, omanlaisensa persoona hänkin. Vanhus saateltiin toissa keväänä viimeiselle matkalleen ja tuntui, että osa lapsuudenkotiani menetti ison palasen. Koirissa ei ole mitään muuta huonoa puolta kuin se, että ne viipyvät elämässämme mielestäni aivan liian vähän aikaa. Mutta onneksi muistot säilyvät – on ollut haikeaa, mutta samalla lohdullista katsella vanhoja valokuvia.

Opiskeluaikoinani hankin ensimmäisen oman koirani, shetlanninlammaskoira Pommin. Noin kolme vuotta tästä elämään viipotti Pinni. Ilman näitä arkeni olisi varmasti tylsempää. Olenkin joskus miettinyt, millaiseksi eläimetön lapsuus ja elämä muutenkin olisi minua muokannut. Olisinko näin vastuuntuntoinen ja elämäniloinen? Minulla saattaisi olla vähän pulleampi lompakko, mutta olen aivan varma, että ilman koiria en olisi koskaan päätynyt yhtä yllättäviin, hauskoihin, jännittäviin ja uusiin tilanteisiin. En myöskään nyt kirjoittaisi teille tätä blogitekstiä.

Olen lapsesta saakka elänyt koirien parissa, mutta myös tarkastellut elämää kameran linssin läpi. Nämä kaksi tärkeintä ovat olleet luontevia yhdistää ja olen onnekas, kun saan tehdä koirakuvauksia työkseni.

 

Koirakuvauksessa parasta on..

… nähdä, kuinka jokainen koira on omanlaisensa persoona ja niillä on erilaiset luonteet.

… päästä ikuistamaan erirotuisia ja -ikäisiä koiria.

… tavata myös muita koiraihmisiä ja tutustu heidän ja koirien tarinoihin.

… koirien pyytteetön ilo ja riemu, ne osaavat nauttia pienistä asioista ja elää hetkessä (koirista voisimme ottaa enemmän mallia!)

… nähdä, kuinka koira nauttii! Kun koira on rento ja oma itsensä, sen persoonallisuus tallentuu myös kuviin.

… nähdä omistajan ja koiran välinen suhde ja luottamus. Jokaiselle se oma koira on maailman paras ja rakkain.

… saada koiranomistajat iloiseksi. Se hetki, kun he näkevät valmiit kuvat!

…se, että koirat eivät aina päästä helpolla! Koirakuvauksessa on omat haasteensa ja välillä vastaan voi tulla yllätyksiä, mutta samalla se on todella palkitsevaa.

… ollut huomata, että tämä on todella kutsumusammattini ja saan jokaisesta kuvauksesta valtavasti iloa ja kiitollisuuden tunnetta.

… saada aina palkaksi iloisia hännänheilutuksia ja roppakaupalla pusuja!

 

Pieni ja pippurinen, vauhdikas ja valloittava, kuralammikoiden kauhu vai kenties sohvannurkan kainalokaveri? Onko sinun elämässäsi iloinen hännänheiluttaja ja millainen hänen muotokuvansa olisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.