Maailman paras paikka

Teen suurimman osan kuvauksista ulkona miljöössä (rakastan luonnonvaloa) tai asiakkaan kotona (tuttu ympäristö on rento paikka kuvauksille). Minusta on mukava tavata työssäni erilaisia ihmisiä ja kuulla tarinoita, olla myös osana ikuistamassa niitä. Erityisen iloinen olen aina, kun pääsen ikuistamaan esimerksiki lapsenne teillä kotona. Kiitos, että avaatte kotinne ovet kuvaajalle. En kauhistele, jos kaiken kiireen keskellä aamun tiskit ovat vielä tiskialtaassa tai olohuoneen täyttää notkuva pyykkiteline. Sehän on arkea, tavallista elämää. Olen huomannut, että usein se on sitä, mistä onni koostuu. Ihan tavallisesta arjesta.

Kuvattavan, varsinkin pienten lasten kannalta usein oma koti on kaikkein mieluisin ja rennoin kuvausmiljöö. Se on tuttu ja turvallinen ympäristö, siellä on tutut tavarat ja lelut – ja tottakai oma tuttu perhe mukana. Lisäksi kotona kuvatessa teidän ei tarvitse varta vasten lähteä kauemmaksi kuvauksiin. Ja usein ne parhaat kuvausmiljööt löytyvätkin ihan siitä kodin lähettyviltä. Lisäksi oma koti kertoo myös omaa tarinaansa – kuviin tallentuu tärkeiden ihmisten ja eläinten lisäksi myös elämämme tärkein paikka ja sen tunnelma.

Kuvaan lapsi- ja perhekuvauksia ulkona vuodenajasta riippumatta, mutta toki on otettava huomioon myös lapsen ikä ja sää. Esimerkiksi pienen vauvan kuvaukset toteutetaan ehdottomasti kotona sisällä lämpimässä. Kuvaukset toteutetaan aina perheen toiveiden mukaan, joten voimme kuvata sekä sisällä, että ulkona. Yritykseni ei tarjoa lainkaan perinteistä studiokuvausta ja sisätiloissakin kuvatessa käytän pelkkää luonnonvaloa / vallitsevaa valoa. Sisätiloissa hyödynnän mahdollisimman paljon ulkoa tulevaa luonnonvaloa, joten ihan kuvausten alussa nostellaan sädekaihtimet ylös!

 

Tämän ihastuttavan ja aurinkoisen perheen sain olla kuvaamassa kesällä. Pikkuherra oli yhtä hymyä ja kaikki kuvat on toteutettu perheen omassa pihapiirissä. Sää suosi meitä niin hyvin, että päätimme toteuttaa kuvaukset kokonaan ulkona.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.