Keltainen toukokuu

Toukokuun aurinko lämmitti niin kehoa kuin mieltä. Helsinki oli puhjennut jo kevääseen, vaikka edeltävällä viikolla olikin satanut räntää ja kylmä merituuli oli vielä pakottanut villavaatteisiin. Olin sopinut viikonlopulle hääpalaverin Suomenlinnaan kesän hääkuvausta varten, sekä pääsin ikuistamaan myös toisen ihanan parin, Ellin ja Oton. Helsinki ei ole minulle entuudestaan kovinkaan tuttu ja viime visiitistäni olikin kulunut useita vuosia. Uudessa kaupungissa on aina oma viehätyksensä – ihan tavalliset asiat kuten talot ja maisemat näyttäytyvät tälläisen savolaisen likan silmin kovinkin erilaisilta. Ellin ja Oton kanssa kuvasimme rentoja ja iloisia otoksia pitkin Helsingin katuja. Onneksi nämä kaksi tiesivät missä mentiin. Täytyy nimittäin myöntää, että olisin itsekseni ollut eksyksissä..

Pidän erityisesti Helsingin vanhoista rakennuksista ja ihanista sisäpihoista, joihin valo taittuu ihan omalla tavallaan luoden hienoa tunnelmaa. Ja värit! Miten ihastuttavia erivärisiä rakennuksia bongasimme! Koska tästä parista ei iloa ja riemua puuttunut, nämä värikkäät seinät sopivat kuviin paremmin kuin hyvin. Ei kiitos tylsille pönötyksille, nauru ja hassuttelu sallittu!

Minulla oli pitkään ihana olo: sain ikuistaa ihanan parin, ihana kevät, ihanat värit ja ihana Helsinki! Saatoin vähän ihastua pääkaupunkiseutuun. Mutta tämä oli sellaista hetken huumaa. Tiedättehän, pitää jostain kaupungista, muttei kuitenkaan osaa kuvitella asuvansa siellä. Seuraavalla viikolla kävelin Kuopion torin poikki ja paikka tuntui varsin mukavalta, verrattain jopa pieneltä – mutta kyllä, niin ihanan kotoisalta. Ihmisillä ei ollut kiire minnekään ja kun ei anneta pienen lumisateen haitata ja pilata kevätfiilistä, niin ehkä se kesä saapuu myös tänne Savoon. Aion katsella omaa kaupunkiani nyt aivan uusin silmin. Silmin, kuin olisin ensimmäistä kertaa kalakukkokaupungissa. Ehkä rakkauteni Kuopioon saa taas uusia perhosia vatsan pohjaan ja sukat pyörimään jaloissa. Joskus on hyvä käydä muualla, jotta voi palata taas kotiin.

Kiitos hauskoista kuvaushetkista E&O!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.