Kuvausinfo

Yleistä kuvauksista

Toteutan kaikki kuvaukset luonnonvalossa ulkona tai kuvattavan kotona – tämä takaakin upeat puitteet erilaisiin ja persoonallisiin valokuviin, joissa ei koskaan ole esimerkiksi kahta samanlaista kuvaustaustaa tai valon luomaa tunnelmaa. Minulle on tärkeää, että saatte persoonalliset valokuvat, joista välittyy juuri teidän tarinanne.

Jokainen kuvaus on erityinen, aivan kuten jokainen kuvattavakin 

On tärkeää, että kuvaukset toteutetaan rauhallisella aikataululla eikä hoppua ole. Kuvaan aina kuvattavan ehdoilla ja lupaan, että kuvaushetki kanssani on hauska niin perheen pienemmille kuin vähän isommillekin, nelijalkaisia unohtamatta. Kuvauksissa ei tarvitse pönöttää, ilo ja nauru on sallittua!

Teen kuvauksia pääosin Kuopion alueella, mutta tulen mielelläni kuvaamaan myös kauemmaksi. Kuopiosta yli 50km ylimenevältä matkalta laskutan kilometrikorvauksen 0,43e/km. Teen kuvauksia säännöllisesti myös Nilsiässä ja Pieksämäellä, kysy lisää! Kaikki hinnat sisältävät ALV 24 %.

Lemmikki-, lapsi ja perhe- sekä muotokuvaukset

Kuvauksen varaaminen

Teen kuvauksia arkisin ja viikonloppuisin, vuodenajoista riippumatta. Voit varata oman kuvausaikasi laittamalla sähköpostia iita@iitasillanpaa.fi tai täyttämällä kotisivujen yhteydenottolomakkeen. Minut tavoitat myös puhelimitse numerosta 0400 837028 (kuvausten aikana en voi vastata puhelimeen, mutta soitan takaisin mahdollisimman pian.)

Kuvausta varatessasi kerro millaisia toiveita ja ideoita sinulla on valokuvauksen suhteen; mikä kuvauspäivä ja -aika olisi sopivin, sekä onko sinulla jo sopiva kuvauspaikka mielessä – suunnitellaan toki sitten yhdessä lisää! Kuvauksen varattuasi saat vielä sähköpostitse kuvausinfon. 

 

Kuvausmiljöö

Olen erikoistunut luonnonvalossa kuvaamiseen ja toteutan kaikki kuvaukset joko ulkona miljöössä tai asiakkaan kotona. Hyviä kuvauspaikkoja löytyy yllättävän läheltä, aina ei tarvitse lähteä kotipihaa kauemmaksi. Lähteekö takapihaltanne metsäpolut, löytyykö lähistöltä vesistöä? Kuvauspaikan valinnassa vain mielikuvitus on rajana! Voimme yhdessä miettiä sopivan kuvauspaikan, joka sopii kuvien teemaan ja tunnelmaan. Miljöökuvaus antaa paljon mahdollisuuksia paikkaa valitessa ja varsinkin Suomen neljä upeaa ja erilaista vuodenaikaa mahdollistavat monipuolisen kuvauksen ulkona. Olen myös huomannut, että usein kuvattavat ovat miljöössä rennompia ja luontevampia.

Huom. Yritykseni ei tarjoa perinteistä studiokuvausta.

 

Kuvaukseen valmistautuminen

Lapsi- ja perhekuvauksiin voitte halutessanne ottaa mukaan pientä kuvausrekvisiittaa, esimerkiksi lapsille mieluisia leluja. Voitte valita vaatteet arkisista juhlaviin sen mukaan minkä tyylisiä kuvia haluatte. Vinkki: sisarus/perhekuvauksiin suosittelen mahdollisimman värisävyiltään ja tyyliltään yhteensopivia vaatteita. Lisäksi yksinkertaiset ja mahdollisimman yksiväriset vaatteet toimivat kuvissa hyvin. Jotta kuvien katseenvangitsija on itse kuvattava, kannattaa välttää vaatteissa isoja tekstejä ja logoja.

Koirakuvauksiin voit ottaa mukaan koiran lempileluja- ja herkkuja (näitä löytyy myös kuvaajalta). Mikäli koiraasi ei voi pitää kuvauksissa vapaana, varaathan mukaan ohuen hihnan (esim. näyttelyhihna), jonka voi editoida pois kuvista jälkikäteen. Varsinkin lämpimällä säällä koiralle on hyvä varata mukaan vesikuppi ja vettä. Koirakuvauksissa liikumme usein luonnossa – varaathan mukavat ja säänkestävät vaatteet myös itsellesi.

Mukaan kuvauksiin tottakai myös iloista mieltä ja hymyä!

 

Kuvausten kesto ja kulku

Kuvauksiin on hyvä varata aikaa noin 1-1,5h, mutta kuvaan aina kuvattavien ehdoilla ilman kiirettä. Tahdon luoda kuvaushetkestä kuvattavalle mahdollisimman mukavan ja rennon. Lapsikuvaukset aloitan aina tutustumalla kuvattavaan ja kuvaushetki voi olla samalla myös hauska leikkihetki. Myös lemmikkikuvauksissa aloitan aina vaihtamalla muutaman rapsutuksen iloisiin hännän heilutuksiin. Tahdon ikuistaa kuvat ja tarinaa juuri sinun toiveidesi mukaan, joten kuulen mielelläni mahdollisia toiveitasi ja ideoitasi kuvien suhteen kuvausten alussa.

 

Kuvauksen hinta ja maksaminen

Kuvauksen hinta on 85 euroa ja se maksetaan kortilla kuvausten yhdeydessä, erikseen pyydettäessä laskulla. Tilatut kuvat ja tuotteet laskutan tuotteiden toimittamisen yhteydessä. HUOM. Kuvausmaksu ei sisällä kuvatuotteita, vaan kuvatiedostot, valokuvat ja valokuvatuotteet myydään erikseen. Näin voit itse valita juuri sinulle mieluisimmat tuotteet.

 

Mallikuvagalleria ja tilauksen tekeminen

Kuvausten jälkeen saat viikon sisällä kuvauksesta linkin salasanalla suojattuun nettigalleriaan, josta pääset ihastelemaan mallikuvia ja valitsemaan haluamasi kuvat. Valittavana on digitaalisia kuvatiedostoja, erikokoisia valokuvia, julisteita ja tauluja. Kuvatuotteisiin pääset tutustumaan täältä: Tuotehinnasto.  Mallikappaleisiin on mahdollista tutustua myös kuvauksien yhteydessä.

Voit tehdä tilauksen sähköpostitse iita@iitasillanpaa.fi tai täyttämällä mallikuvagalleria sivulta löytyvän tilauslomakkeen. Autan mielelläni tilauksen kanssa, mikäli sinulle herää kysymyksiä kuviin tai tuotteisiin liittyen.

 

Kuvien ja tuotteiden toimitus

Tilauksen saatuani viimeistelen vielä valitsemasi kuvat. Digitaaliset kuvatiedostot toimitan noin viikon sisällä tilauksestasi sähköisesti latauslinkillä. Saat tilaamasi kuvat käsiteltyinä korkearesoluutioisina kuvatiedostoina tulostusoikeuksin, sekä nettikokoon optimoituna (vesileimalla). Valokuvilla, julisteilla ja tauluilla toimitusaika on 5-14 arkipäivää riippuen tilatuista tuotteista ja kappalemääristä.

 

Kuvien käyttö-oikeudet

Voit tulostaa ja teettää tilaamistasi digitaalisista kuvatiedostoista kuvia rajattomasti yksityiseen käyttöösi. Voit myös julkaista kuvia kotisivuilla tai sosiaalisessa mediassa. Toimitan tilaamasi kuvatiedostot optimoituna sekä printti- että nettikoossa. Valokuvaaja saa myös julkaista kuvia kotisivuillaan ja portfoliossaan, sekä käyttää kuvia markkinoidessaan yritystoimintaansa.

 

Kuvauksen siirtäminen tai peruuttaminen

Miljöökuvauksissa on säävaraus. Jos huono sää estää kuvaamiseen voimme siirtää kuvauksen sisätiloihin tai siirtää kuvaus toiseen, sinulle parhaiten sopivaan ajankohtaan.

Jos joudut perumaan tai siirtämään kuvauksen, pyrithän tekemään sen mahdollisimman pian, mieluusti kuitenkin vuorokautta ennen kuvausta. Lähetän aina varmistusviestin, jotta ilmoitus on tullut perille. Peruuttomasta kuvauksesta veloitetaan täysi hinta.

 

Hääkuvaus

 

Hääkuvauksen varaaminen

Mikäli etsitte iloista ja rentoa valokuvaajaa, joka haluaa aidosti ikuistaa tärkeän päivänne, voi tässä olla etsimänne. Kuvauksen varaaminen onnistuu helpoiten laittamalla sähköpostia iita@iitasillanpaa.fi tai täyttämällä kotisivujen yhteydenottolomake. Kerrottehan viestissänne mille päivälle etsitte kuvaajaa ja millaista kuvauspakettia olette ajatelleet (potretit, potretit+vihkiminen, hääjuhlan kuvaus jne.).

Kerron mielelläni lisätietoja kuvauksista ja annan kirjallisen tarjouksen, jossa on aina huomioitu juuri teidän toiveet ja tarpeet. Kuvauksen varattuanne saatte laskun varausmaksusta, sekä kuvaussopimuksen allekirjoitettavaksi.

 

Hääkuvauksen maksaminen

Varattuanne kuvauksen saatte laskun varausmaksusta, joka on 100 euroa. Varausmaksu huomioidaan kuvauksen kokonaissummassa. Loput kuvausmaksusta laskutetaan kuvausten jälkeen kuvien toimittamisen yhteydessä.

 

Kuvaussuunnittelu

Minusta on ihana tavata hääparit aina etukäteen, joten kaikkiin hääkuvauksiin sisältyy suunnittelupalaveri, jossa käymme läpi hääpäivän aikatauluja, toiveitanne kuvausten suhteen, sekä muita käytännön asioita kuvaukseen liittyen. Suunnittelupalaveri voidaan toteuttaa tapaamisella esimerkiksi juhlapaikalla tai kahvikupposen ääressä. Hääparin ja kuvaajan välimatkan ollessa pitkä, voimme toteuttaa palaverin puhelimitse tai verkkotapaamisella.

 

Milloin suunnittelupalaveri pidetään ja kuinka valmistautua siihen

Suunnittelupalaveri pidetään noin kuukausi ennen häitä, jotta teillä on jo aikataulut ja hääpäivän kulku mahdollisimman hyvin selvillä. Kuulen mielelläni ajatuksianne ja toiveitanne hääkuvien suhteen toki jo ennen varsinaista suunnittelupalaveria. Suunnittelupalaveriin onkin hyvä valmistautua miettimällä vielä mahdolliset mieltä askarruttavat kysymykset, sekä selvittää mahdollisimman tarkasti päivän kulku, jotta kuvaaja osaa myös valmistautua ja suunnitella kuvausta ajoissa.

 

Mitä hääparin tulee muistaa itse kuvauspäivänä

Hääpäivä on teidän päivänne – lupaan, ettei teidän tarvitse stressata kuvauksen suhteen, vaan voitte nauttia päivästänne täysillä! On mukava, jos olette infonneet häävieraitanne etukäteen ammattikuvaajan tullessa ikuistamaan tärkeän päivänne – näin saan parhaimman työrauhan ja vieraat voivat nauttia juhlastanne täysillä ilman pelkoa, että jokin hetki jäisi ikuistamatta.

 

Kuvien toimitus

Kaikkiin hääkuvauksiin kuuluu kuvatiedostojen toimitus kauniilla puisella usb-muistitikulla. Käsittelen kuvat ja toimitan ne teille noin parin viikon kuluessa hääpäivästä. Voitte halutessanne tilata myös kauniita valokuvia ja muita kuvatuotteita tuotehinnaston mukaan.

 

Kuvien käyttö-oikeus

Voitte tulostaa ja teettää digitaalisista kuvatiedostoista kuvia rajattomasti yksityiseen käyttöönne. Voitte myös julkaista kuvia kotisivuilla tai sosiaalisessa mediassa. Toimitan kuvatiedostot optimoituna sekä printti- että nettikoossa. Valokuvaaja saa myös julkaista kuvia kotisivuillaan ja portfoliossaan, sekä käyttää kuvia markkinoidessaan yritystoimintaansa.

 

Jäikö joku asia mietityttämään? Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin, joten otathan yhteyttä!