Iita – valokuvaaja, yrittäjä ja kahden koiran onnellinen omistaja. Rakastan kahvia, luonnonvaloa ja aitoja hetkiä. Parasta just nyt on kirpeät syysaamut ja ruskan värittämä luonto. Luonnonvalosta inspiroidun aina! Silloin kun en tee töitä, harrastan koirien kanssa agilityä, vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa tai lataan akkuja mökillä metsän keskellä.

Miten minusta tuli valokuvaaja?
Olen aina ollut tosi huono piirtämään ja jo pienenä tyttönä löysin valokuvauksesta luovuuden ilmaisukeinon. Toivoin salaa, että kamera olisi sisäänrakennettu ihmisen silmään ja aina kun räpäyttäisimme, voisimme ottaa kuvan muistiimme! Tuolloin perheen filmikamera täyttyi ennätysvauhtia ja vuosia myöhemmin harrastuksesta tuli opintojen kautta ammatti. Tammikuussa 2016 tiputin ison kirjekuoren postilaatikkoon ja päätin lähteä kulkemaan kohti unelmaani. Oma yritys oli tuolloin ollut pitkään jo selkeänä mielessäni. Sittemmin yritys on kasvanut ja kehittynyt, tuoreimpana tutkintotodistuksena yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

Omat elämänarvot ohjaavat pitkälti myös yritykseni arvoja. Vaikka puhun asiakkaistani ja kuvattavista, teen valokuvausta ennen kaikkea ihmiseltä ihmiselle. Jokaisen meidän tarinamme on erilainen, mutta ainutlaatuinen. Monesti kuvauksen tai tapaamisen jälkeen tulee tunne, kuin oltaisiin tavattu ennenkin tai tunnettu pidempäänkin!

Yritykseni tärkeimmät arvot..

Aitous

Tunnelma

Luotettavuus

Tykkään tosi paljon ihan normiarjesta, pienistä asioista nauttiminen tekee usein arjestakin juhlaa. Ne pienet asiat voivat konkreettisesti olla hyvinkin pieniä, esimerkiksi auringonsäteet aamupalapöydässä, kumppanin lempeä halaus keskellä päivää tai koirat kippuralla nukkumassa jalkojeni juurella. Mutta noilla pienillä hetkillä on suuri merkitys – ne ovat hetkiä, jolloin olen onnellisimmillani, kiitollinen. Ne pienet onnenhetket kuitenkin helposti unohtuvat, vaikka ovat iso osa elämäämme. Arki-ihannointia haluankin myös valokuviin – tai ehkä juuri niitä tunteita, jotka tekevät meidät aidosti onnelliseksi. Usein haluamme ikuistaa itsemme juhlan tai merkittävän virstanpylvään merkeissä. Häät ja lapsen yksivuotispäivä ovat tottakai sellaisia. Mutta entäs ihan normaali arkemme? Uskon, että sekin ansaitsee tulla ikuistetuksi!

Olipa se sitten arkea tai juhlaa, haluan kuviini tallentaa kauniita ja tunnelmallisia hetkiä, joita muistella vielä vuosienkin jälkeen. Valokuva, joka palauttaa mieleemme ja kehoomme tunteen. Vaalitaan muistojamme ja muistetaan ikuistaa niitä pieniä kuin suuriakin hetkiä – sillä valokuvan tunnearvo kasvaa vuosi vuodelta.

Mitä sinä haluaisit muistaa elämästäsi juuri nyt?

Kuvaushetkiin, Iita

ps. Loppuvuonna 2022 vaihdoin yrittäjän arjen uusiin työhaasteisiin, jonka johdosta en ota enää uusia kuvausvarauksia. Lämmin kiitos kaikille kuluneista vuosista!